Melyik számomra a megfelelő bútorszövet?

Melyik számomra a megfelelő bútorszövet?

Hogy kezdjünk neki?

 

Mielőtt nekifognánk a dekorálásnak és az anyagvásárlásnak, válasszunk, ki egy nullpontot ahonnan elindulunk. Egy alapdarabot, amit mindenképp szeretnénk valamilyen módon a térben tartani. Ez a pont a legtöbb esetben a kanapénk, tekintettel arra, hogy az a legnagyobb bútordarab a helyiségben és köré tudunk építkezni majd, legyen szó a falak színeiről, a függönyök mintájáról, vagy az egyéb kiegészítő dekorációs termékekről.

k_durango_008.jpg

Ha kissé bizonytalanok vagyunk, akkor kezdjünk valamilyen semleges színnel, így könnyebben tudunk majd találni hozzá illő, egyéb termékeket.

Mi a cél?

Először is azt kell megtalálnunk, milyen hangulatot szeretnénk felidézni a helyiségben. Ennek függvényében tudunk elindulni milyen színeket, mintákat, designt érdemes ennek az eléréséhez társítani. Ha például azt szeretnénk, hogy nyugodtságot árasszon a szoba akkor szürkét, kéket vagy akár halvány lilát is választhatunk, ha azt szeretnénk, hogy a szobánk melegebbnek, világosabbnak hasson akkor sárga, narancs, vagy piros esetleg világos barna, vagy rózsaszín árnyalatokat válasszunk. Ha melegebb érzést szeretnénk kelteni, akkor érdemes puhább, selymesebb tapintású textileket is választani, ez lehet zsenília, bársony bútorszövet, vagy selyem, muszlin függöny.

k_izumi_011.jpg
Természetesen a színek között is vannak árnyalatbeli különbségek amitől az egyik hidegnek a másik melegnek hat. Például ha sötét vagy királykék festéket választunk a falra akkor hideg, de ha türkizt akkor már jelentősen változik az érzet. Ez ugyanúgy működik a bútorok esetében is.

Milyen stílus illik hozzám?

Van egy rossz hírem, erre mindenkinek saját magának kell ráéreznie. Figyeljük meg, mik azok a jellemvonások egy bútorban vagy kiegészítőben ami megfog bennünket. Azonban óvatosan kell bánni azzal a feltételezéssel, hogy minden ami tetszik azt be kell suvasztani a szobába, mert a végén egy zsibvásárban találjuk magunkat egy szépen berendezett nappali helyett.

 

Tér nagyítása, csökkentése

 

A rendelkezésre álló teret optikailag növelni tudjuk, ha egyszínű bútorszövetet választunk, vagy maximum apró mintásat. Minél élénkebb, vagy mintásabb a textil, annál inkább felhívja magára a figyelmet, így nagyobbnak is tűnhet az adott bútordarab. Minél inkább pasztell vagy nyers színeket használunk, annál inkább tágasnak tűnhet az adott helyiség. Azért, hogy mégse legyen unalmas esetleg választhatunk különböző textúrájú anyagok kombinációját. Manapság sok olyan bútorszövet katalógus van melyben direkt különböző anyagokat párosítanak össze színárnyalatok alapján. Ugyanúgy fordítva, ha nagymintás és élénk kárpitokat választunk, akkor nagyobbnak tűnik a garnitúránk.

winston_002.jpg

A szépség ne menjen a minőség rovására!

Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy milyen fontos, hogy jó minőségű szöveteket válasszunk. Egy jó döntést éveken keresztül a maga pompájában élvezhetünk, egy rosszat viszont nagyon hamar megbánhatunk és tekintettel arra, hogy nem olcsó dolgokról van szó, lehetséges, hogy a rossz döntést, is évekig bámulhatjuk. Mindig határozzuk meg, hogy pontosan mire használjuk, van-e kutya vagy macska a lakásban, van-e kisgyermek a családban, van-e allergiás, vagy arra hajlamos, ezek mind fontos szempontok lehetnek. A modern technológiáknak köszönhetően, szinte mindenre találhatunk megoldást és sokszor nem is kerül többe. Nézzünk körül a piacon, tájékozódjunk és kérjük szakemberek segítségét.

Friss hírek, aktualitások és akciók

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekről, eseményekről, kivételes akciókról!